Blog

Mléko v našem jídelníčku

V současné době si můžeme v potravinářské síti vybrat rozmanitou paletu mléčných výrobků. ...

Kuřecí maso v našem jídelníčku

Kuřecí maso je považováno za nejstravitelnější ze všech druhů drůbežího masa a jeho spotřeba ros...

Dysfagie – Porucha polykání může lidem znepříjemňovat život méně než v minulosti

Poruchy polykání představují vážný zdravotní problém, který není veřejnosti dostatečně známý a n...

Ovoce a redukční dieta

Je určitě velká škoda si nyní odepřít čerstvé ovoce, které zraje všude kolem nás. Nezapomeňte vš...

Bílkoviny v naší stravě a redukční dietě

Bílkoviny jsou složeny z aminokyselin. Liší se navzájem jejich obsahem a pořadím, jak jsou na se...

Má být běžné pečivo a chléb každodenní součástí našeho jídelníčku?

Pod pojem běžné pečivo zahrnujeme tvarované pekařské výrobky vyrobené z pšeničné nebo žitné...

Sacharidy při redukci váhy

Při redukční dietě musí být příjem sacharidů dostatečně, ale rozumně snížen, aby tělo mělo důvod...

Tuky v redukční dietě

I při redukční dietě je důležité zařadit do jídelníčku nezbytné množství dobře stravitelného tuk...

Pitný režim při redukční dietě

Dostatečný příjem vody při redukční dietě je velmi důležitý pro urychlení látkové výměny a pro d...

Hubnutí s léky obsahujícími hormony štítné žlázy

Hormony štítné žlázy – tyroxin a trijódthyronin zvyšují produkci energie v organismu a v&nb...