Zvyšování příjmu vlákniny formou doplňku stravy.

Zvyšování příjmu vlákniny formou doplňku stravy, může být racionálním postupem. Zejména, pokud bojujeme s nadváhou. Běžné potraviny s vyšším obsahem vlákniny často obsahují  příliš  zbytečné energie, díky obsahu cukrů či škrobu. Mohou také rychle zvyšovat hladinu krevního cukru. Dohánět doporučovaný denní příjem vlákniny jen konzumací zeleniny nemusí být vhodné řešení. 

Nepřiměřený příjem zeleniny může přispívat k zácpě či  ke  snížení využitelnosti některých důležitých živin. Zelenina je zdrojem antinutričních látek. Proto je dobré se držet obecných výživových doporučení zpracovaných společností pro výživu a při tvorbě jídelníčku přihlédnout i ke svému zdravotnímu stavu a současným zdravotním obtížím.  Chování polysacharidů v trávicím ústrojí , které nazýváme vlákninou potravy, není stejné.

Zcela jedinečnou vlákninou je pak glukomannan, který úspěšně doporučujeme v našem Centru pro poruchy metabolismu a výživy v Praze 1 již více než 20 let.

I samotný glukomannan  však může mít rozdílné chování, které pak rozhoduje o jeho prospěšnosti při poruchách látkové výměny. Obecné výživové tvrzení, které se uvádí na obalech výrobků s glukomannanem neplatí absolutně a je rovněž nutné rozlišovat, zda potravina obsahuje glukomannan či jen glukomannanovou mouku.

Na tomto webu nabízíme několik výrobků s glukomanannem.  Můžete je také zakoupit v kamenné pararalékárně či lékárenské síti.

SuperSlim